Kleinkunsteiland 'Best of': Tussen Antwerpen en Rotterdam

Lucas Van Den Eynde, Barbara Dex, Wigbert & Maggie Macneal

KLEINKUNSTEILAND ZT print (klein) (c)Koen Bauters

Kleinkunst is een blijver. In de jaren zestig en zeventig waren boegbeelden zoals Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy, Willem Vermandere, Kris De Bruyne, Zjef Vanuytsel, Walter de Buck, Wim De Craene en Johan Verminnen bijzonder populair en bereikten ze een groot publiek. De hedendaagse generatie kleinkunstenaars is zeker niet minder bemind: Kommil Foo, Buurman, Yevgueni, Wigbert en Het Zesde Metaal, om er maar enkelen te noemen, zijn muzikale navolgers die met hun dichterlijke nummers veel mensen raken.

Het succes van de vorige vier edities van Kleinkunsteiland vraagt om een vervolg.

Barbara Dex, Lucas Van den Eynde, Wigbert en Maggie MacNeal duiken in de Nederlandstalige muziekgeschiedenis. Ze vertolken solo, samen of in duet kleinkunst van vroeger en nu. Ze kiezen zeker niet de meest evidente liedjes. Ook nummers die voor velen niet bekend klinken, worden op een eigenzinnige manier geïnterpreteerd en met stijl vertolkt.

Kleinkunsteiland ‘Best of’: twee dames en twee heren, verenigd als één gelegenheidsgroep, grasduinen in 50 jaar kleinkunst. Live ondersteund door vier op en top klassemuzikanten.


Praktische informatie

  Wanneer

  za 28 januari 2023 van 20 u. tot 23.59 u.

  Waar

  Centrum Ysara

  Dienstweg Havengeul 14
  8620 Nieuwpoort

  Prijs

  €16.00

  € 8 met voordeelpas voor Nieuwpoortse jeugd

  Organisatie

  Centrum Ysara & City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort