Evergreens in Close Harmony

The Great Pretenders

The Great Pretenders

Een tiental jaar geleden ontstond het idee tot het vormen van een close-harmony-groep*. Na een aantal omzwervingen wat de samenstelling van de groep betreft, ontstaat de huidige formatie waarbij de stemmen perfect blenden! Enkele repetities later zijn de snaren onderling op elkaar afgestemd en is een mooi kader gevormd, waarin elk groepslid zich thuis voelt.

Verwijzend naar ‘de groten der aarde’ wordt de groepsnaam ‘The Great Pretenders’ gekozen, ook omdat de performance op zich een beetje geveinsd of gepretendeerd wordt, want een tikje humor is tijdens het optreden nooit ver weg!

Qua repertoire staat er geen limiet op de nummerkeuze. Er wordt zowel teruggegrepen naar classic oldies zoals ‘Only You’ (The Platters) of ‘Ramona’ (The Blue Diamonds), maar ook de lichtvoetige rock-‘n-roll van Cliff Richard of de 60’s sound van The Rubettes komen aan bod. Hedendaagse melodieën zijn zeker niet sowieso uitgesloten, met het retro-accentje weliswaar.

De opdracht van deze 5 klassiek geschoolde heren is heel eenvoudig: het publiek bekoren met perfect uitgebalanceerde stemmen en prachtige songs, die hart en ziel beroeren.

*Close harmony kan omschreven worden als een meerstemmige zangstijl waarbij de verschillende stemmen en tonen elkaar dicht volgen. Daardoor ontstaat binnen het akkoord veel wrijving en dat geeft deze muziek een verbazende rijkdom aan klank en kleuren die je nergens anders in de koormuziek tegenkomt. Het zingen van deze vorm van muziek is een uitdaging door de grote verantwoordelijkheid die elke stem heeft binnen het lied en binnen de groep. Het is hierbij belangrijk dat naast de nodige zangtechniek (en -theorie) veel aandacht wordt besteed aan het zingen van lastige toonafstanden, het luisteren naar samenklanken en deze zuiver te zingen alsmede het goed neerzetten van een stuk met elkaar.


Praktische informatie

  Wanneer

  za 24 september 2022 van 14.30 u. tot 16.30 u.

  Waar

  Centrum Ysara

  Dienstweg Havengeul 14
  8620 Nieuwpoort

  Prijs

  €12.00

  € 6 met voordeelpas voor Nieuwpoortse jeugd

  Organisatie

  Centrum Ysara & City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort