Armand

Kevin Van Doorslaer

ARMAND - CC en GC foto in Rode Duivels tenue 1

Armand Swartenbroeks (°1892) was dé absolute topvoetballer in België in een tijd toen nog geen sprake was van professionele sportbeoefening. Hij combineerde zijn sportcarrière met een eigen dokterspraktijk, een politieke carrière en zijn inzet als frontarts tijdens de twee Wereldoorlogen.

De unieke combinatie van gevierd topsporter, politicus en arts maakt dat het leven van Armand model staat voor een verhaal vol naastenliefde en hoop. Met zijn boodschap over vrede, hoop en broederschap is zijn levensverhaal ook nu nog brandend actueel.

De voorstelling brengt niet enkel het levensverhaal van een man met een veelheid aan talenten. Het zet ook in op een multimediale prikkeling van de zintuigen. Acteur Kevin Van Doorslaer kruipt in de huid van Armand Swartenbroeks en reist terug in de tijd om met Armands vrienden en collega’s unieke herinneringen op te rakelen.

Voetballen vliegen je om de oren en de videoprojectie op meerdere schermen laat je alles beleven alsof je zelf aan de zijlijn staat van het voetbalveld, in Armands dokterskabinet of aan het front tijdens WOI.

 • Met: Kevin Van Doorslaer, Tom Audenaert, Hilde Van Wesepoel, Tom De Hoog, Matteo Tavernier, Evelien Lauwers, e.a.

Praktische informatie

  Waar

  City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort

  Prijs

  €10.00

  € 5 met voordeelpas voor Nieuwpoortse jeugd

  Organisatie

  Centrum Ysara & City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort